Senator în legislatura 2012-2016 și în legislatura 2016-2020.

Foto

Contribuție

Aflându-se printre inițiatorii proiectului de lege ce avea ulterior să devină legea ce modifica prevederile art. 174 alin. (6) din Legea educației naționale nr. 1/2011, dna. Senator Doina Elena Federovici își regăsește locul între Prietenii Sănătății, prin abnegația cu care a susținut cauza asistentelor medicale.

Campania declanșată exclusiv de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România pe tema echivalării studiilor asistentelor medicale, a vizat abrogarea prevederii legale ce interzicea dreptul transferului studiilor obţinute în învăţământul postliceal sanitar și a transformării în credite echivalate, în învățământul superior din domeniul sănătate. Odată cu modificarea legii educației naționale, a fost deschisă calea posibilității echivalării studiilor asistentelor medicale cu școală postliceală, modalitatea în care urma a se realiza depinzând exclusiv de universitățile implicate și de Ministerul Educației.

5 1 vot
Evaluare contribuție
guest
1 Mesaj
Vechi
Noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele
Berciu Gheorghe

Păcat că legea nu a produs nici un efect pozitiv pentru asistenții medicali cu studii postliceale.

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România