Deputat în legislatura 2000-2004, Senator în legislatura 2012-2016.

Foto

Contribuție

De asemenea, inițiator al proiectului de modificare a Legii educației naționale nr. 1/2011, dl. Senator Ion Luchian a fost un susținător al intereselor legitime ale asistentelor medicale cu școală postliceală, în privința dreptului acestora de a le fi recunoscut dreptul la echivalare și completare a studiilor în vederea licențierii. În calitatea sa de președinte al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, a oferit reprezentanților „Solidaritatea Sanitară” posibilitatea de a susține cauza asistentelor medicale în cadrul ședințelor comisiei. Întrucât toate acțiunile și susținerea d-lui Senator Ion Luchian au condus la modificarea legii educației naționale în favoarea asistentelor medicale, atribuirea calității de Prieten al Sănătății este cât se poate de justificată.

5 1 vot
Evaluare contribuție
guest
0 Mesaje
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România