Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență – MAI.

Foto

Contribuție

Relațiile au fost caracterizate de o serie de dezacorduri, tendința de militarizare a sistemului de urgență fiind în dezacord cu cadrul legal de desfășurare a activității. Din zona conflictelor se remarcă în special problema dublei subordonări disciplinare a salariaților din UPU, o „inovație” ce depășește cadrul specific legislației muncii. Trebuie însă să-i reținem desele intervenții în sprijinul corectei reglementări a activității lucrătorilor din sănătate în perioadele de instabilitate.

Dezbaterile din această perioadă tind să-l situeze mai curând în zona MAI. Dincolo de aceste aspecte, Dr. Raed Arafat este creatorul sistemului de urgență din România, meritând recunoașterea publică a acestei contribuții. A doua mare contribuție a dr. Raed Arafat este apărarea sistemului public de sănătate împotriva încercărilor (din perioada Traian Băsescu) de privatizare.

0 0 voturi
Evaluare contribuție
guest
2 Mesaje
Vechi
Noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele
Berciu Gheorghe

Departe de mine gândul de ai contesta meritele în ceea ce privește extinderea capacității de intervenție în situații de urgenta prin adăugarea serviciului de descarcerare. Însă slutirea noțiunii de paramedic prin atribuirea ei unei categorii de angajați care are ca pregătire un curs de prim ajutor de uneori doar 2 săptămâni până la 3 luni în cele mai fericite cazuri, este o acțiune nefericită. În lume, paramedicul este asistentul medical cu competențe crescute. Paramedicul român nu are o pregătire medicală de lungă durată, nu are asigurare de răspundere profesională pentru fapte de malpraxis, nu are o acreditare a unui organism profesional.

Iar încercarea de subordonare permanentă, nu doar în situații excepționale, a întregului sistem de urgenta din România, o militarizare a obligațiilor, nu și a drepturilor profesioniștilor din medicina de urgenta din România, este un alt minus al dansului.

Albu Sorinela

Apreciez contributia dumnealui in implementarea unor viziuni diferite privind sistemul de urgenta si conservarea sistemului sanitar de stat.

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România