Ministrul Sănătății în perioada 22 august 2005 - 22 decembrie 2008 și în perioada 21 decembrie 2012 - 26 februarie 2014.

Foto

Contribuție

Din primul mandat, la partea de merite, poate fi reținută elaborarea unei noi legi a sănătății. Chiar dacă ea nu a satisfăcut o serie de așteptări și a avut unele lacune și inadecvări (dovadă fiind numărul mare de modificări pe care le-a suferit), ea a reprezentat un pas semnificativ în reașezarea sistemului sanitar.

Al doilea mandat a fost caracterizat de foarte multe negocieri pe tema finanțării sistemului public de sănătate, care nu s-au finalizat însă cu rezultate semnificative pentru lucrătorii din sănătate. Putem totuși cuantifica într-un merit disponibilitatea de care dl. ministru Eugen Nicolaescu a dat dovadă în ce privește dialogul social, cea mai importantă temă constituind - o dezbaterile la nivel național și regional a principalelor teme de interes pentru lucrătorii din sănătate la acel moment (supuse dezbaterilor în anul 2013), la care reprezentanții FSSR au fost invitați să-și expună propunerile: Proiectul pilot de creștere a veniturilor, Proiectul pilot referitor la modificarea statutului spitalelor, Răspunderea civilă a personalului medical (malpraxis).

Totodată, încheierea și semnarea unui contract colectiv de muncă la nivel de sector sanitar în timpul mandatului dlui. Eugen Nicolaescu reprezintă un motiv pentru care dl. ministru face parte din categoria Prieteni ai Sănătății.

0 0 voturi
Evaluare contribuție
guest
0 Mesaje
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România