Ministru al Muncii și Justiției Sociale în perioada 4 ianuarie 2017 - 20 noiembrie 2018.

Foto

Contribuție

Doamna Lia Olguța Vasilescu a fost un ministru cu care Federația „Solidaritatea Sanitară” s-a aflat pe poziții de ostilitate reciprocă în cea mai mare parte a perioadei, acestea incluzând dese acuzații publice de ambele părți. Dialogul social pe care l-am avut cu domnia sa nu poate fi considerat nici el unul ideal, în acea perioadă noi având motive reale de supărare.

Însă, prin comparație cu mulți alți miniștri ai Muncii, doamna Lia Olguța Vasilescu a dat dovadă de deschidere, capacitatea de dialog și, în bună măsură, înțelegere. O recomandă pentru calitatea de prieten al Sănătății faptul că a elaborat o lege a salarizării ce a determinat, în final, creșteri ale veniturilor salariale pentru majoritatea profesioniștilor din sănătate. Deși proiectul inițial s-a dovedit a avea foarte multe efecte negative (în condițiile în care Federația „Solidaritatea Sanitară” a avertizat autoritățile asupra lor), putem reține disponibilitatea de a asuma erorile și a le corecta, de care doamna Lia Olguța Vasilescu a dat dovadă.

În egală măsură, merită remarcată capacitatea de muncă și dorința de a rezolva problemele, domnia sa fiind unul dintre miniștrii care au participat la negocierea maraton din data de 8 mai 2018, încheiat cu un Acord ce a salvat mai multe categorii de angajați de la scăderea veniturilor salariale.

4.5 2 voturi
Evaluare contribuție
guest
1 Mesaj
Vechi
Noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele
Albu Sorinela

Ascultati oamenii mai mult. Aplecati- va catre ei, indiferent de pozitia dumneavoastra.

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România