Prim-ministru în perioada 29 iunie 2017 - 16 ianuarie 2018.

Foto

Contribuție

Este premierul cu care Federația „Solidaritatea Sanitară” a desfășurat cel mai mare număr de negocieri pentru corectarea legii salarizării. S-a remarcat prin capacitatea de implicare, dorința de înțelegere a problemei și capacitatea de muncă. Deși efectele aplicării legii salarizării au demonstrat ulterior că a ratat înțelegerea câtorva dintre probleme, explicate în mod clar de către reprezentanții FSSR, poate fi reținută contribuția pe care domnul Mihai Tudose, în calitate de premier, a avut-o la creșterea calității vieții profesionale a lucrătorilor din sănătate.

OUG nr. 91/2017 - Păstrarea indemnizației de hrană Problema indemnizației de hrană deriva din faptul că urma să fie acordată începând cu data de 01 decembrie 2018 pentru toți salariații din domeniul bugetar. Cum însă salariații din sănătate au beneficiat de tichete de masă până în luna decembrie 2017, ar fi însemnat, pe lângă pierderea acestui drept, inclusiv scăderea anumitor venituri salariale pe perioada ianuarie - decembrie 2018, în ciuda majorării cu 25% a salariilor începând cu luna ianuarie 2018 (care în fapt nu a reprezentat o majorare propriu-zisă, acest procent reprezentând în mare parte transferul de contribuții de la angajator la angajat). În urma negocierilor, premierul Mihai Tudose a acceptat menținerea acestui drept pentru salariații din Sănătate, urmând ca indemnizația de hrană să fie acordată în sistemul sanitar începând cu 01 ianuarie 2018.

5 1 vot
Evaluare contribuție
guest
0 Mesaje
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România