Ministrul Sănătății în perioada 17 noiembrie 2015 - 9 mai 2016.

Foto

Contribuție

Principalul merit al domnului dr. Achimaș-Cadariu este acela că, în calitate de ministru al Sănătății, a avut curiozitatea să înțeleagă una dintre propunerile Federației „Solidaritatea Sanitară”, respectiv reglementarea gărzilor ca timp de lucru, și să-și asume eforturile pentru implementarea ei. Deși mandatul foarte scurt nu i-a permis să atingă, împreună cu FSSR, acest obiectiv, faptul că a susținut această propunere în fața Ministerului Muncii ne-a ajutat în mod semnificativ la introducerea primului text de reglementare a problemei gărzilor în OUG nr. 20/2016. Deoarece îi aparțin inițiativa, argumentele, demersurile și acțiunile pentru rezolvarea problemei gărzilor medicilor, Federația „Solidaritatea Sanitară” este „singurul mărturisitor” al meritelor dr. Achimaș-Cadariu, așa cum reiese și din următorul document:

0 0 voturi
Evaluare contribuție
guest
0 Mesaje
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România