Ministru al Sănătății în perioada 20 mai 2016 - 4 ianuarie 2017 și în perioada 23 decembrie 2020 - 14 aprilie 2021.

Foto

Contribuție

Contribuția care-l situează pe domnul Vlad Voiculescu în rândul prietenilor Sănătății o constituie participarea la reglementarea adecvată a gărzilor medicilor, din primul mandat pe care l-a avut în calitate de ministru al Sănătății. Debutul mandatului nu a fost caracterizat de respectarea regulilor dialogului social (deschiderea dialogului domniei sale cu reprezentanții FSSR a fost determinată de protestele medicilor din perioada iulie-august 2016 pe care noi le-am inițiat și coordonat). Însă, mandatul a fost marcat de negocierile desfășurate cu FSSR pe tema gărzilor medicilor și înțelegerea care a determinat recunoașterea gărzilor ca timp de lucru, plata orelor de gardă cu tariful orar al normei de bază și introducerea unor reguli moderne de desfășurare a activității.

Chiar dacă relația de parteneriat social nu s-a menținut și în al doilea mandat de ministru al Sănătății al domniei sale la același nivel (unul dintre reproșurile noastre esențiale fiind nerespectarea regulilor dialogului social la elaborarea părții pentru Sănătate a PNNR), îi recunoaștem domnului Vlad Voiculescu contribuția la reglementarea problemei gărzilor medicilor. Cu atât mai mult cu cât aceasta a fost dublată de câteva semne adiționale privind interesul pentru rezolvarea unora dintre problemele lucrătorilor din sănătate.

5 1 vot
Evaluare contribuție
guest
1 Mesaj
Vechi
Noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vizualizează toate mesajele
Albu Sorinela

Poate exista un viitor. Putem sa imbunatatim dialogul social in viitor.

Info proiect

Cartea de Onoare a prietenilor Sănătății nu este influențată de opțiuni sau preferințe politice. Criteriile de selecție nu includ apartenența politică, concentrându-se pe reușitele pe care fiecare dintre personalitățile amintite le-a avut.

În unele dintre cazuri, descrierile furnizate de către Federația „Solidaritatea Sanitară” din România sunt în mod vizibil diferite de ceea ce a reținut opinia publică despre situațiile prezentate. Deoarece avem acces atât la aspectele oficiale, cât și la o bună parte din abordările informale (în multe situații la baza rezolvării unor probleme au stat nenumărate ore de discuții informale purtate între reprezentanții FSSR și cei ai instituțiilor), suntem în măsură să scoatem la lumină contribuții până acum mai puțin știute.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

Proiect lansat cu ocazia Conferinței Aniversare: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România: 20 de ani de inovare, acțiuni bazate pe dovezi și reușite sindicale.

Copyright © 2022 F.S.S.R Un proiect al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” susținut de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România